Basque Cider Houses (Sagardotegiak)

Sagardotegiak (cider houses) sagardoa eta janaria zerbitzatzen dute. Sagardotegiak mendeak asko existitu du, baina duela gutxi (recently) janaria izan dute. Normelean, janariak dira: tortilla de bacalao (cod fish omelet) eta txuleton (ox steak).

Sagardoa Euskalduna ez da sagardorik Amerikarra (ez da goxoa). Sagardoa kupelan da. Askotan, sagardogile (ciderman)  kuplea irekitzen (open) du eta “txotx!” esaten du. Jendeak kupelera etortzen dira eta sagardoa hartzen du.
food-sagardotegi-txotx-cider

Jendeak sagardoa hartzen du.

Jendeak sagardoa asko edaten dira; ez dute muga (limit). Batzuetan, jendeak sagardoa botila erosten dute. Asko sagardotegiak Euskal Herrian dira.

Ez dut sagardoarik edaten, baina interesgarria da!

Erreferentziak:

http://www.euskoguide.com/food-drink-basque-country/sagardotegi-sidreria-cider-house/

http://sagardotegiak.com/eu/

Advertisements
This entry was posted in Class. Bookmark the permalink.

2 Responses to Basque Cider Houses (Sagardotegiak)

  1. borges99 says:

    Sagardo oso popularra Asturiasen da. Nire aita Oviedokoa da, eta Oviedoen sagardotegi asko daude.

  2. cesndrs2 says:

    I prefer beer over cider in the U.S., but it seems like the cider of the Basque Country would be different than the sweet stuff we have here. Hopefully I can try some if I ever go!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s