Euskal Janaria

Kaixo! Gaur Euskal janaria (food) ikusten dugu. Zer jaten haiek dute Euskal Herrian? Hau ikasten dugu hiru eskualden (regions).

Bizkainar batetik (from Vizcaina) arrain (fish) asko etorri dute, adibidez (for example) bakailaoa. Sukaldria bat bakailaoa bat hogeita hamazortzi ordu uretan edukiko du. Sukaldria gorri txorizeroa (choricero) piperrak, tipula (onions), eta baratxuri (garlic) preparatu du. Arraina sukaldari du saltsa. Ikusten duzu eta bi begiratu bakailaoa:

Gipuzkoan zu gozoak (delicious) haragi (meat) plater (platters) aurkitutsen (find) dut. Adibidez, bat herriplater txuleta (chuleta) da. Txerri (pork) txuleta askok konkurrentzia (concurrently) dago egosi dute. Ez du txuleta sukaldari asko, haragi arraroa (rare) da. Txuleta bat nahi dut!

Chicago Tribune arabera, Iruñeko (Pamplona) “Semana de Pinchos” urteroko milaka pertsona ettori dute. Txistorra (see below), hainbat (various) gazta (cheeses) eta garroticos (second picture) Iruñeko jaten dute.

Advertisements
This entry was posted in Class. Bookmark the permalink.

One Response to Euskal Janaria

  1. kerstin58 says:

    Mmmm the food looks delicious!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s