Sagardoa Euskal

Orain dela mila urte euskaldunak sagardoa ekoiztu zuten eta oraindik sagardoa ekoizten ari dira.  Euskaldunak sagardotegira joan ziren eta otordua jan zuten eta solas egin zuten lagunekin edo familiarekin.  Gaur baserrian zaharra sagardotegiak daude eta Gipuzkoan daude gehienbat.  Bezeroak arrain, xerra, gazta, eta besta gauzak jan ahal dute.  Bezeroak sagardoa asko edan ahal dute ere. Kupelan sagardoa dago. Sagardotegia ireki da urtarriletik maiatzetara. Sagardotegia Donostia gertu dago eta bere izena Petritegi da. Urte osoan zehar Petritegi ireki da. Estatu Batuetan jatetxeetan jendeak sagardoa euskal herria edan ahal dute. Zapiain Sagardoa, Shacksbury 2013, eta Isategi gogokoak dira, baina New York, Philadelphia, San Francisco, edo Portlandara joan behar duzu.

(107 hitz)

http://www.euskoguide.com/food-drink-basque-country/sagardotegi-sidreria-cider-house/

http://www.saveur.com/article/wine-and-drink/basque-ciders-to-drink-right-nowCider_Shacksbury_Zapiain_Sastegi.jpg

 

Advertisements
This entry was posted in Class. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s