Euskal Herriko Sukaldaritza

Euskal sukaldaritza munduko onenen artean dago. Parrillaz egindako okela eta arraina, bakailao, marmitako, Baionako xingarra, Ezpeleta eta Lekeitioko piperrak, Tolosako babarrunak, pintxoak, Idiazabalgo gazta, eta sagardoa barne hartzen dira.

Fitxategi:Pinchos laguardia2.jpg

Pintxoak Guardian

Itsasoa eta lurra emankorrak eragin handia izan dute euskal sukaldaritzan. Gastronomia eskualdearen araberakoa da.

  • Gipuzkoa: Sagardoa dastatzeko garrantzitsua da. Mendia jatetxeak (sagardotegiak) asko dago.
  • Donostia: Txikiteroek tabernaz taberna biltzen dira. Kroketa, patata-tortilla edo beste pintxo ere jatek asko dago.
  • … eta beste batzuk!

Batez ere Frantzia eta Espainia, Euskal sukaldaritza eragin handi izan du mundu mailan. Karlos Arguiñano euskal sukaldaritza ezagutarazi ditu Espainian telebista eta liburuen bidez. Euskal estiloko pintxo taberna Bartzelonan eta Madrilen arruntak dira.

(106 hitz)

Sources: Basque Cuisine, Gastronomy: The Tradition of Basque Cuisine

Advertisements
This entry was posted in Class. Bookmark the permalink.

2 Responses to Euskal Herriko Sukaldaritza

  1. qianhu2 says:

    This looks amazing and so delicious. I definitely want to try it sometime!

  2. aneicardo says:

    Asko botatzen dut euskal janaria faltan…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s